Toegevoegd aan je winkelwagen
Ottolenghi's Mediterranean Island Feasts
€16,49
Chef Yotam Ottolenghi zet zijn culinaire reis voort naar vier van de mooiste eilanden van de Middellandse Zee (Corsica , Mallorca, Kreta en Sardinië) om de smaken en geheimen van deze culinaire juweeltjes te verkennen.
Yotam reist naar het prachtige Franse eiland Corsica, waar hij ontdekt hoe het weelderige groene landschap, genaamd de maquis, het eten op smaak brengt en doordrenkt, van vleeswaren en olijfolie tot kaas en honing. Hier ontmoet hij enkele van de meest gevierde chef-koks en voedselproducenten van het eiland en ontdekt hij wat het eten zo uniek maakt voor Corsica.
Op Mallorca gaat Yotam op zoek naar de authentieke plaatselijke keuken en ontdekt hij heerlijke ingrediënten, waaronder robijnrode garnalen - het hoofdingrediënt in zijn gedeconstrueerde paella. Hij laat de drukke badplaatsen achter zich en trekt het binnenland in. Daar ontdekt hij een heerlijke voorraad lokale ingrediënten, waaronder geroosterd speenvarken dat langzaam in een broodoven wordt gegaard, tomaten die aan de wijnstok zijn gezoet en sinaasappels die in de zon van het eiland zijn gerijpt.
Yotam bezoekt Kreta om de rijke en complexe culinaire geschiedenis te verkennen. In de oude hoofdstad Heraklion maakt hij een variatie op de Kretenzische meze dakos, een mengsel van tomaten, verkruimelde feta, olijven en oregano. En diep in het Kretenzische hart bereidt hij een feestmaal van aan het spit geroosterd varkensvlees souvlaki, geserveerd met zijn eigen draai aan tzatziki.
Yotam reist naar Sardinië om de unieke voedseltradities en -smaken van het eiland te ontdekken. In de mooie vissershaven van Bosa kookt hij een van de grootste geschenken van de Middellandse Zee: versgevangen kreeft geroosterd op een open vuur. Hij laat de kust achter zich en reist tot diep in het ruige hart van Sardinië, waar hij een maaltijd van in de pit geroosterd lamsvlees en een salade van vijgen en geroosterde radicchio deelt met drie generaties herders.
- E
- English
- 1
- 2
Ottolenghi's Mediterranean Island Feasts
€16,49
Uitverkocht
Bezorgen & retourneren
Chef Yotam Ottolenghi zet zijn culinaire reis voort naar vier van de mooiste eilanden van de Middellandse Zee (Corsica , Mallorca, Kreta en Sardinië) om de smaken en geheimen van deze culinaire juweeltjes te verkennen.
Yotam reist naar het prachtige Franse eiland Corsica, waar hij ontdekt hoe het weelderige groene landschap, genaamd de maquis, het eten op smaak brengt en doordrenkt, van vleeswaren en olijfolie tot kaas en honing. Hier ontmoet hij enkele van de meest gevierde chef-koks en voedselproducenten van het eiland en ontdekt hij wat het eten zo uniek maakt voor Corsica.
Op Mallorca gaat Yotam op zoek naar de authentieke plaatselijke keuken en ontdekt hij heerlijke ingrediënten, waaronder robijnrode garnalen - het hoofdingrediënt in zijn gedeconstrueerde paella. Hij laat de drukke badplaatsen achter zich en trekt het binnenland in. Daar ontdekt hij een heerlijke voorraad lokale ingrediënten, waaronder geroosterd speenvarken dat langzaam in een broodoven wordt gegaard, tomaten die aan de wijnstok zijn gezoet en sinaasappels die in de zon van het eiland zijn gerijpt.
Yotam bezoekt Kreta om de rijke en complexe culinaire geschiedenis te verkennen. In de oude hoofdstad Heraklion maakt hij een variatie op de Kretenzische meze dakos, een mengsel van tomaten, verkruimelde feta, olijven en oregano. En diep in het Kretenzische hart bereidt hij een feestmaal van aan het spit geroosterd varkensvlees souvlaki, geserveerd met zijn eigen draai aan tzatziki.
Yotam reist naar Sardinië om de unieke voedseltradities en -smaken van het eiland te ontdekken. In de mooie vissershaven van Bosa kookt hij een van de grootste geschenken van de Middellandse Zee: versgevangen kreeft geroosterd op een open vuur. Hij laat de kust achter zich en reist tot diep in het ruige hart van Sardinië, waar hij een maaltijd van in de pit geroosterd lamsvlees en een salade van vijgen en geroosterde radicchio deelt met drie generaties herders.
- E
- English
- 1
- 2
Klantenrecensies
Er zijn op dit moment geen recensies beschikbaar.