Those Were The Days DVD

€7,85

Bespaar: €3,34

Gratis verzending vanaf €20 naar Nederland en België

Kopen

Beschikbaarheid: Beschikbaar klaar om verzonden te worden

Beschrijving

Adapted from Arthur Pinero's relentlessly popular stage farce The Magistrate, Those Were the Days was a perfect early vehicle for the comedic brilliance of Will Hay.

Hay's feature-length debut is a typically entertaining study of the upstanding but ineffectual magistrate, Mr Poskett, while a youthful John Mills is the 20-year-old stepson who must pretend to be 15 to preserve the secret of his mother's falsified age; Angela Baddeley and veteran character-comedians Claude Allister, H.F. Maltby and George Graves are among an impressive supporting cast.

Presented in a brand-new digital transfer from the original film elements, this rare cinematic gem - directed by former variety star Thomas Bentley - notably includes a wonderful evocation of the atmosphere of a 1890s music hall, with Lily Morris and Harry Bedford among a number of leading acts featured.

Special Features:

  • Image Gallery
  • Original Script PDF

Meer details

Regio:
  • 2
Beeldformaat:
  • 1.33:1
Audio:
  • Dolby Digital
Disc aantal:
  • 1
Taal:
  • English
Studio:
  • Network
Kijkwijzer classificatie:
  • PG

Bezorgen en retourneren

Hoe langt duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Controleer de aangegeven beschikbaarheid van je gekozen artikel(en) voordat je je bestelling plaatst: Beschikbaar | klaar om verzonden te worden

Normaal gesproken moet je in Nederland rekening houden met ongeveer 4-9 werkdagen totdat je bestelling arriveert vanuit ons magazijn in het Verenigd Koninkrijk.

Hoe weet ik of mijn bestelling is verzonden?

Je ontvangt een e-mail ter bevestiging zodra je bestelling verzonden is.

Je kunt de status van je bestelling en individuele items ook controleren op mijn account de aanwijzingen te volgen.

Als je na 30 werkdagen je bestelling nog steeds niet ontvangen hebt, neem dan contact met ons op om de redenen voor deze vertraging verder te onderzoeken.

Het kan raadzaam zijn om contact op te nemen met je buren om te zien of je bestelling bij hen is achtergelaten. Controleer ook de bijgebouwen van je huis indien het pakket niet door de brievenbus past. Neem anders contact op met je lokale sorteercentrum om te kijken of je bestelling is teruggebracht naar het depot en daar wacht om opgehaald te worden.

Wat als ik niet helemaal tevreden ben met mijn bestelling?

Bekijk ons retourbeleid.

Klantenrecensies

Bij recensies van cosmetica of etenswaar, resultaten kunnen per persoon variëren. Klantenrecensies zijn onafhankelijk en representeren niet de opvattingen van The Hut Group.

Overzicht

4.0

4.0

(1 recensie)

Sorteer op

Schuinsmarcheerders in de music-hall

Totaal :

4

Will Hay (1888-1949) was een Britse music-hall-ster die in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw één van de grote publiekstrekkers van de Engelse cinema zou worden. In zijn filmdebuut in 1934 speelde hij nog niet het typetje waarmee hij op het toneel naam had gemaakt (de incompetente leraar die wanhopig probeert het hoofd boven water te houden terwijl er altijd wel een brutale leerling in de buurt is om de ballon door te prikken), maar wel een verwant personage: de rechtschapen maar niet al te standvastige titelfiguur uit Sir Arthur Pinero’s "The magistrate", een zeer succesvolle farce uit 1885. En ook hier vertoont zijn personage al zijn gebruikelijke hypocriete verontwaardiging, bijvoorbeeld wanneer hij hoort dat zijn stiefzoon op de paardenraces gokt: "Wat, gok jij op de paardenraces? Mijn hemel, wat verschrikkelijk! Dat is iets wat ik zèlf niet eens doe! Dat mag je nóóit meer doen! [nadenkende pauze] Hoeveel heb je gewonnen?” Hay wordt hierbij omringd door diverse indertijd bekende filmgezichten die door de moderne kijker vrijwel geheel vergeten zijn, met twee uitzonderingen. Zijn schoonzuster Charlotte wordt gespeeld door Angela Baddeley, die in de eerste helft van de jaren 70 haar eigen roem vond als Mrs Bridges, de kokkin in de televisieserie "Upstairs downstairs". Bekender nog is John Mills, hier nog een jong mannetje in zijn vierde film, maar vóór zijn dood in 2005 nog in 128 andere films optredend (inclusief David Leans "Ryan’s daughter", waarvoor hij in 1971 een Oscar voor de beste mannelijke bijrol won). Mills is hier 25 jaar oud, maar speelt een man van 21 die zich voordoet als een jongen van 15 – tja, wat zou een farce zijn zonder dergelijke vermommingen, verwarringen en verwisselingen. Daarnaast wordt deze film vaak gezien als het beste filmportret van een ouderwetse "music hall”, want waar het toneelstuk voornamelijk in een hotel was gesitueerd speelde deze verfilming zich voor een groot deel af in de "Majestic Music Hall", waar we getuige zijn van optredens van diverse contemporaine revuesterren die dubbelzinnige liedjes zingen met suggestieve titels – het is een wereld die geheel en al voorbij is maar waar we hier nog een glimp van kunnen opvangen. Een film uit voorbije tijden, zich afspelend tegen een decor dat niet meer bestaat, met acteurs die grotendeels vergeten zijn – wie er van houdt kan hier zijn hart ophalen. Momenteel op een (helaas niet ondertitelde) Studiocanal-DVD verkrijgbaar, waarbij een bijzonder fraaie en succesvolle digitaal geremasterde transfer resulteert in een film die er niet alleen prachtig uitziet maar eigenlijk ook verrassend goed en soepel loopt (met dank aan de binnen het genre nog altijd effectieve plot, dialoog en bijrollen). De liefhebber van vroege Engelse cinema, music-hall en/of Will Hay bestaat mag deze DVD eigenlijk niet missen. "Ik kan niet uitgaan en plezier hebben wanneer je moeder met hoofdpijn in bed ligt. Dat is gewoon niet netjes. [pauze, snuif] Waar wilde je heen?”

Fri Mar 20 19:50:55 GMT 2015 Op

Had je iets aan deze beoordeling?

Andere klanten kochten ook

 

Dit product

Those Were The Days

Those Were The Days DVD

€7,85

Bespaar: €3,34

Kopen

Those Were The Days DVD

Selecteer afbeelding

Those Were The Days
Terug naar boven